Kezdőlap
Mokkomplex logó MOK Komplex Pénzügyi Tanácsadó Kft.
1068 Budapest, Szondi u. 100.
web: www.mokkomplex.hu
e-mail: mokkomplex@mokkomplex.hu
Hasznos linkek:
www.mok.hu
www.mnb.hu
RólunkBiztosítási szolgáltatásokPénzügyi szolgáltatásokEgyéb kedvezményekÉrdekel! Kapcsolat
Alkusz lett a MOK Komplex2017. március 29. (szerda) 10:18

Az MNB engedélye alapján a MOK Komplex 2017. március végétől biztosítási alkusz és pénzügyi többes ügynök státuszban folytatja tevékenységét.

Miért jó ez a kamarai tagoknak?

Az MNB engedélye alapján a biztosításközvetítés terén a MOK Komplex státuszt váltott és ezentúl biztosítási alkuszként folytatja tevékenységét.

A biztosítási törvény 2016. évi új rendelkezése megváltoztatta a korábban függetlennek minősített többes ügynök státuszát és a függő ügynökök közé sorolta, amely kizárólag az adott biztosítót (többes ügynök esetén több biztosítót) képviselheti az ügyfeleinél. A MOK Komplex alapértékeivel ez nem egyeztethető össze, ezért az alkuszi jogviszonyt választottuk.

Az alkusz az ügyfél írásbeli megbízása alapján jár el és feladata megismerni az ügyfél igényeit, elképzeléseit, majd erre megoldást keresni a biztosítótársaságok különböző szolgáltatásai között, ezeket értékelni és választási lehetőséget kínálni az ügyfél felé, rámutatva az igényeinek az alkusz értékelése szerint leginkább megfelelő megoldásra.  Az ügyfél és az alkusz között írásbeli megbízás jön létre. Az ügyfél az alkuszt megbízhatja már meglévő kötött biztosításainak kezelésével is.

Az alkuszi megbízás a biztosítási szerződés teljes tartama alatt megmarad, az alkusz intézi a szerződés karbantartását, módosítását, részt vehet a kárrendezésben, képviselheti az ügyfelet a biztosító felé.

Miért jó ez az MOK Komplex ügyfeleinek?

Jelentősen növeli az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatás minőségét, lehetőséget teremt arra, hogy teljes körű biztosítási szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek - valahogy közelítve ahhoz a természetes európai hozzáálláshoz, hogy van egy ügyvédem,  egy fogorvosom,  egy alkuszom, egy fodrászom stb.

A termékeladás helyett az ügyféligény kerül a középpontba. Egy ügyfél teljes körűen feltárt biztosítási igényeire a válasz nem biztos, hogy egy termék, lehet, hogy több termékből tudjuk összerakni a szükségleteknek megfelelő megoldást.

Mit kell tenni az ügyfeleknek?

A kapcsolat elején alkuszi megbízást kell adni a MOK Komplex részére, ez része a dokumentációnak. Meglévő szerződéseknél is szükség van alkuszi megbízásra, ezt ügyfeleinknek e-mailben juttatjuk el, illetve honlapunkról letölthető.

Kérdése van?  

Írjon nekünk!

Címünk:  info@mokkomplex.hu 

Vissza